Start before you are ready

Start before you are ready
Annette Looyestijn
Start before you’re ready. Dit is een van onze fijne wijsheden die wij met onze klanten delen. Soms is het goed om zelf ook weer eens ergens tegenaan te lopen zodat je deze wijsheden ook echt in de praktijk kunt brengen.
Practice what you preach dus 🙂 

Nu hebben Marieke en ik eind vorig jaar het resultaat van ons ‘joy project’ gelanceerd: het Boek met ruimte voor jezelf. Misschien heb je er al eerder over gelezen, of heb je er zelf al eentje in huis. Het is een mooi reflectie-, inspiratie- en notitieboek voor iedere dag. (Trots!)

Tijdens het maken van dit boek kwamen er allerlei ideeën opborrelen. Eén van de ideeën die bleef hangen was het bieden van online support, inspiratie en concrete tips aan de mensen die met het Boek met ruimte voor jezelf aan de slag gaan. Een virtuele stok achter de deur zodat je geholpen wordt om die cirkel van drukte te doorbreken. Dat je het gevoel hebt het niet allemaal helemaal alleen te hoeven doen. Het delen van je gedachten, overwegingen, mooie ideeën en dilemma’s. Delen met gelijkgestemden en met ons.

Ondertussen is het nieuwe jaar weer begonnen en zijn we druk in allerlei mooie opdrachten gedoken. Leuk, leuk, leuk, en tegelijkertijd: dat idee van die virtuele stok achter de deur blijft liggen. Hij schuift elke week naar het volgende to-do lijstje. En als dingen langer dan een week of twee op mijn to-do lijstje staan worden het vaak energie slurpers. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, zeker niet bij een ‘joy project’.

Wat nu? Ik heb er nog maar een fijne wijsheid bijgehaald.

Start where it’s easy.

Nog zo’n mooie oneliner. Maar doe het maar eens. We hebben zóveel ideeën over wat we kunnen delen dat je niet meer weet waar je wilt beginnen.

Ken je dat?

Wat is dan easy?

Datgene wat je even een energie boost geeft om de draad weer op te pakken. Voor mij is ‘easy’: dingen mooi maken. Daar krijg ik energie van. Helemaal als het drukwerk is. Ik ben de boekwikkel gaan maken die we als één van de promotie ideeën bedacht hadden. Dat kan ik namelijk alleen, lekker lui op de bank, en vind ik gewoon leuk om te doen.

En nu is die boekwikkel van de drukker gekomen en verstuur ik vandaag de eerste boeken mét die wikkel eromheen. En daarop staat dat je je aan kan melden voor die online support, inspiratie én concrete tips. Maar die inspiratie en tips zitten nog vooral in ons hoofd en staan nog helemaal niet online. Dat kan toch niet? Zegt een stemmetje in mijn hoofd. Het is nog niet klaar! 

Ik bel Marieke: ‘Ik heb een dilemma. Stuur ik de boeken nu met of zonder wikkel op?’ Na wat afwegingen wordt het mét! In de spirit van ‘Start before you’re ready’ dus.

Marieke maakt een Facebook groep aan waar gelijk een aantal heel leuke reacties en interacties op ontstaan. Ik schrijf de eerste mail voor wie zich aanmeldt. Het heeft gewerkt; de energie is weer op gang gekomen en het werkt aanstekelijk. 

En nu supersnel Annette bellen om het op de site voor elkaar te krijgen!