Insights Discovery

Online training of live workshop(s)
met Insights Discovery

Inzicht in jezelf en elkaar met Insights Discovery

In elk team kan de samenwerking beter en effectiever. Er is begrip en betrokkenheid nodig om effectiever te worden en gezamenlijk veranderingen aan te kunnen. (H)erkenning van jouw bijdrage aan het team is hiervoor essentieel. Dit is een proces dat voortdurend om onderhoud vraagt.
In onze trainingen met Insights Discovery zetten we Insights Discovery profielen in om zelfinzicht en inzicht in elkaar te vergroten.

Wanneer is deze training iets voor jou en je team ….

 • Als je inzicht in jezelf en anderen wil krijgen. Waar zijn wij goed in en waar kan het beter?
 • Als er teveel op losse eilandjes gewerkt wordt
 • Voor een (nieuw) team dat elkaar beter wil leren kennen
 • Voor (inter) nationale teams die elkaar weinig live zien
 • Als je jouw team binnen de organisatie op de kaart wilt zetten. Dit zijn wij!

Ik wil graag meer weten

De training met Insights Discovery bieden we aan op locatie of wij zoeken een geschikte locatie voor de training.
De online trainingen geven we in Zoom of MS Teams (of welk platform jouw organisatie gebruikt).
Contact ons voor meer informatie.

Workshop Insights Discovery

In een workshop van een dag of dagdeel krijgen teamleden goed inzicht in zichzelf (hoe zit ik in elkaar, hoe neem ik beslissingen en communiceer ik graag) én ook in elkaar.

We gaan aan de slag met het persoonlijk Insights Discovery profiel.  De uitleg over de methodiek verheldert. Deelnemers leren meer over de kleurentaal en hoe dat helpt om jezelf en elkaar beter te begrijpen. Tijdens de workshop krijg je meer helderheid over wie je bent en hoe je in elkaar zit. Je persoonlijke Insights Discovery profiel geeft woorden aan wat je misschien al wel wist maar lastig naar buiten kon brengen. Het helpt je om meer van jezelf te laten zien aan je collega’s en je directe omgeving.

Kleur bekennen met je team

Om de handvatten die het profiel biedt goed vast te kunnen pakken en in de praktijk in te kunnen brengen is oefening nodig. Steeds weer even aandacht voor hoe je kunt afstemmen en verbinden met elkaar. Vandaar dat we ook langdurige teamtrajecten organiseren. Om teamontwikkeling op de agenda te houden.

Teams kunnen zelf de onderdelen van het teamtraject samenstellen. Denk aan speciale aandacht voor communicatie do’s & dont’s, stress, feedback teameffectiviteit, teamdoelen, eventueel aangevuld met individuele coaching.

Persoonlijk, tastbaar en deelbaar

Als je ons een beetje kent dan weet je dat wij in onze workshops en trainingen altijd toewerken naar een tastbaar en deelbaar resultaat.
Zodat je ook écht wat met de resultaten gaat doen.

Tastbaar resultaat: Het Insights Discovery Profiel  

Iedere deelnemer krijgt een hardcopy en een persoonlijke digitale versie van het Insights Discovery profiel. Een mooi ingebonden boekwerk. Het bewaren en het delen waard!

Optioneel: Een “Dit zijn Wij’ slidedoc  

Om het delen van de nieuw inzichten in jezelf te bevorderen, maken wij een ‘Dit zijn Wij’: Een slidedoc van jullie team met de do’s en don’ts per persoon qua communicatie én je waarde voor het team. De deelnemers kiezen tijdens de workshop zelf wat hier in komt te staan.
We maken ook een teamfoto van jullie.  Wij verzorgen de opmaak van deze slidedoc en sturen deze na de workshop toe.

Resultaat Insights Discovery Workshop

 • Er is meer begrip voor elkaar en er wordt meer betrokkenheid gevoeld – je voelt je thuis in het team.
 • Je hebt nieuwe inzichten en concrete handvatten over hoe je kunt afstemmen en verbinden met elkaar zodat de communicatie makkelijker en leuker wordt.
 • Meer vertrouwen in jezelf en elkaar
 • Lijntjes worden korter; je zoekt elkaar makkelijker op.
 • Meer aandacht voor de mens achter de professional
 • De goede woorden

  Ik ga eerlijk zeggen dat ik met het invullen van de vragenlijst redelijk sceptisch was over de uitkomst van deze test, want hoe veel kan je nu aflezen aan het invullen van een paar vragen? Ik was dan ook enorm verrast dat de uitkomst enorm (bijna eng..) passend is voor hoe ik ben als persoon. Ik herken me er (op wat details na..) volledig in! Vooral het volgende stukje:

  Hij kan zeer gevoelig zijn voor onverschilligheid over of kritiek op de door hem aangeboden of gegeven ondersteuning.

  Dit is iets dat ik eigenlijk altijd al zo ervaren heb, en wat ik een vervelende persoons eigenschap van mijzelf vind. Maar ik vond nooit echt de goede woorden om dit uit te spreken.Ik merk dat mijn gevoeligheid voor de reactie van iemand anders soms er voor zorgt dat ik bepaalde zaken niet doe of ontwijk. Mooi punt om te gaan tackelen en aan te gaan werken dus!

  Deelnemer Insights Discovery teamtraining

Wil je met jouw team aan de slag?

Mail of bel mij direct. Ik ben er om je vragen te beantwoorden.

susan@kairos-consultancy.com

06 30 90 30 03