Hoe vind je je why?

Hoe vind je je why?
Annette Looyestijn

Op dit moment begeleid ik een drietal cliënten in de zoektocht naar hun “why”. Ze hebben allemaal een zeer verschillende achtergrond. Eén is CEO van een internationaal bedrijf, de ander heeft een leidinggevende positie in de zorg, de derde is zelfstandig ondernemer en bezig met een transformatieproces. Allemaal mensen die het verlangen hebben om een stap te zetten en de toekomst durven tegemoet te treden. We ontdekken dat naast gesprekken het maken van een magazine ons aanzet om dieper te gaan spitten en ontdekkingen te doen, die ze met de wereld willen delen.

Hoe pak je dat aan? Simon Sinek geeft aan dat je je why ontdekt door je levenslijn in te duiken en op basis van mijn ervaring met deze processen kan ik daarmee instemmen.

Ik deel dan ook graag een quote van Simon Sinek over het vinden van je roeping / why.

De wet van je ware ik:

Als je wilt onderzoeken waarom je op de wereld werd gezet, moet je in het verleden duiken, een lijst maken van de momenten, waarop je je het meest vervuld voelde en kijken of er rode lijn in te ontdekken valt.

Waar heeft jouw liefde tot dusver gelegen? Wat heeft jouw ziel verheven, beheerst en verrukt? Zet de gekoesterde objecten voor je op een rij en misschien dat hun aard en volgorde en wetmatigheden de wet van jouw ware ziel onthullen.

Eerst is er een keuze: kiest iemand deze of die roeping? Maar in 99.9% van alle gevallen houdt dit in dat je kiest voor waar je eigenlijk al voor gekozen had.

Heb jij jouw Why al gevonden? Of heb jij nog een methode die voor jou heel goed gewerkt heeft? Wij zijn altijd nieuwsgierig naar nieuwe inzichten rondom dit thema. Dus deel het vooral met ons!

Groeten, namens het hele Kairos Team,

Arjen