What lights you up?

What lights you up?
Annette Looyestijn

Een tijdje geleden ging mijn dochter op schoolkamp. Het beheerste al een paar dagen ons leven want ze vond het superspannend. Leerprocesje op zich. Voor haar maar ook voor mij als ouder. ‘Face your fears and do it anyway’ voor haar. En loslaten en haar haar eigen leerproces door laten gaan, zonder te oordelen voor mij :-).

Gewapend met een zak vol snoep ging ze op maandagochtend de bus in en de tranen waren gelukkig verdwenen voordat de bus uit zicht was.

Als verrassing had ik een zakje ‘glow in the dark’ ballonnen in haar tas gestopt. Eenmaal aangekomen bij het kamp had ze die al snel ontdekt. Samen met haar vriendinnen meteen opgeblazen om die donkere tent een gezellig lichtje te geven. ’s Avonds was er een telefoon-uurtje en belde ze mij stralend op om trots haar slaapplek én de ballonnen te laten zien. Zij blij, ik blij.

Toen ik de volgende dag een inspiratiesessie aan het ontwerpen was voor een klant bleven haar stalende gezicht én die ballonnen door mijn hoofd zweven. Leuk eigenlijk, hoe ballonnen altijd zorgen voor een positieve vibe. Hoe zoiets kleins zo’n mooi effect kan hebben! Ik besloot om ballonnen op te nemen in de inspiratiesessie.

We begonnen de sessie met een oefening met gekleurde ballonnen: Schrijf op je ballon wat je nu nog tegenhoudt om hier echt met je volledige aandacht aanwezig te zijn. Bijvoorbeeld die ‘lastige’ klant die je net nog sprak en die nog in je hoofd zit. Je zorg of het eten thuis wel op tijd op tafel staat nu jij er niet bent. Of je lange ‘to do lijst’ enzovoorts.

Na een wedstrijdje hooghouden prikten we allemaal samen tegelijk de ballonnen door. Een geweldige knal! Om symbolisch los te laten wat je in de weg zit en echt in het hier en nu te zijn.

Het einde van de sessie, het was inmiddels avond, rondden we af met de glow in the dark ballonnen. Iedereen schreef op zijn of haar ballon waar hij of zij dankbaar voor is.

Lampen uit, muziekje aan: het was een feestje.

Het gebruiken van de feestelijke ballonnen in een zakelijke omgeving is voor mij een voorbeeld van ‘je hele zelf meenemen naar je werk’. Daar word ik blij van en het geeft mij energie. En die energie die werkt aanstekelijk J

Waar ga jij van ‘aan’? Of in goed Nederlands: What lights you up?