Waarom een magazine?

Waarom een magazine?
Annette Looyestijn

“Zou jij eens kunnen vertellen, waarom je dat magazine gemaakt hebt? En wat het met je doet?”

Een vraag van mijn vader maar ook een vraag die me vaker gesteld wordt. Dat magazine is mijn eigen persoonlijke magazine. Door mij gemaakt als onderdeel van een proces om helderheid te krijgen, over wat de volgende stap moest zijn in mijn carrière.

Ik kwam terug in Nederland uit Amerika, na 10 jaar daar wonen en werken. Ik dacht: wat nu? Ik had bij een grote corporate gewerkt. En dat was heel erg onderdeel geworden van mijn identiteit. Ik had het gevoel dat ik de naam van het bedrijf op mijn voorhoofd getatoeëerd had staan. En nu ik daar niet langer werkte, dacht ik: ja, wat nu? Wie ben ik eigenlijk? Wie ben ik zonder dat bedrijf? En wat is dan de volgende stap, voor mij?

Dat onderzoeksproces ben ik begonnen. En toen had ik erg de behoefte om dat vast te leggen, om er lessen voor mijzelf uit te kunnen trekken. Maar ook om er anderen mee te kunnen inspireren.

De directe aanleiding was dus die hele concrete vraag: what’s next, what’s new. En samen met de behoefte om in die onderzoeksfase wat houvast te hebben, paste helemaal in het magazinetraject. Soms kon ik daar namelijk heel erg vast in zitten. En dan kon ik lekker even creatief plaatjes zoeken, even wat anders. Dus het was een mooi samenspel zo.

Ik was echt op zoek naar mijn identiteit. En ik wist het weer nadat ik het magazine had afgerond: This is me.

Dit magazine is gemaakt door mij toen ik 40 werd. En dus ga ik nu werken aan de nieuwe versie, 5 jaar later. Weer een mooie mijlpaal om terug te kijken op mijn leven en carrière. Om dalijk te kunnen zeggen: dit is het verhaal tot nu toe. En bezig te zijn met wat de volgende aflevering in mijn Netflix-serie is, in het verhaal van mijn leven.

In het begin heb ik het magazine heel veel uitgedeeld. Ik kreeg daar hele leuke reacties op, was ik ook blij mee. En op een gegeven moment heb je, de meeste mensen die nabij je staan, het magazine wel gegeven. Dus ik merk nu dat het voor mij veel meer een fundament is, waar ik op terug kan pakken.

En mijn eigen valkuil is, dat ik denk: ja, maar ik heb mijn verhaal niet helder. En wat is nou mijn aanbod en wat wil ik nou eigenlijk? En dan pak ik het er weer bij en denk ik: o, gelukkig. Het staat er eigenlijk ook al. Ik heb daar iets moois neergezet en ik kan daarop voortbouwen. Dat vind ik er heel prettig aan.

Dus ik gebruik het in de marketing. Omdat het fijn is, dat mensen al iets meer over je weten. Misschien zelfs wel, voordat je ze voor het eerst spreekt. Dus je hebt dan toch meteen al een vertrouwelijke band met je potentiële klanten. Ik gebruik het ook in mijn trainingen. Omdat daar ook visiestukken van mij instaan, over hoe je goed kan presenteren en hoe je goed een verhaal opbouwt. Waar ik naar terug kan grijpen en ook kan delen met mensen achteraf.

Maar het belangrijkste: het is eigenlijk voor mijzelf. Die helderheid en die ruimte die het mijzelf geeft, die is op dit moment het allerbelangrijkste voor mij.

De nieuwe versie is dus een volgende aflevering in een Netflix-serie, als het ware. Er worden een aantal dingen opgefrist, ook qua stijl. De persoon die ik vijf jaar geleden was, is niet meer dezelfde persoon die ik nu ben. Dus ik vind het leuk, om dat te kunnen vangen. En ook te kunnen kijken, wat heb ik allemaal bijgeleerd de afgelopen 5 jaar? Er is een hoop gebeurd, een hoop ontwikkeld. En dat staat nog niet gereflecteerd in dit verhaal. Dus ik kijk er heel erg naar uit om dat stukje toe te mogen voegen, om het verhaal nog rijker en completer te maken.

En het antwoord op de vraag of je dan die magazines los van elkaar kunt lezen is Ja, je kunt ze los van elkaar lezen. Er zullen dingen hetzelfde blijven. En veel nieuws worden toegevoegd: het is een levend document. Je krijgt altijd de laatste versie, maar je mag natuurlijk ook zeker het eerder uitgebrachte magazine.

Mocht je het nu voelen kriebelen: https://www.kairos-consultancy.com/persoonlijke-ontwikkeling/coaching-met-een-persoonlijk-magazine/

En als je al eens eerder een magazine maakte en die wilt updaten, neem dan contact met me op marieke@kairos-consultancy.com