Maak jij deze fout ook?

Maak jij deze fout ook?
Annette Looyestijn

Maak jij deze fout ook? Verwar formeel niet met professioneel

Er is een hardnekkige overtuiging die ik op heel veel plekken terugzie.

De overtuiging dat professionaliteit samen moet gaan met formeel (en daarmee afstandelijk) zijn. En dat is een statement waar ik echt tegen vecht. Ik geloof dat je super professioneel kunt overkomen zonder formeel te zijn.

Neem Marie Forleo. Ik noem haar vaak als voorbeeld.  Een Amerikaanse succesvolle online businesscoach. Ze woont in Amerika en in haar video’s laat ze altijd veel van haar persoonlijkheid zien. Ze spreekt vaak met een New Yorks slang accent. Ze houdt van dansen en doet dat ook geregeld in haar video’s. Deze informele houding doet absoluut niet af aan hoe professioneel ze overkomt. Het versterkt juist mijn band met haar. Zo zie ik haar niet alleen als iemand die mij vaak nieuwe dingen leert. Ze laat zien dat ze haar hele zelf meeneemt in haar werk en dat ook gebruikt! Vóór haar laat werken zelfs. Omdat ze zich zo onderscheidt van anderen business coaches, mede door wie ze is.

Zelf houd ik (toevallig) ook van dansen, video’s en casual mode. Het dansen heb ik nog niet kunnen integreren in mijn werk. Maar mijn liefde voor video’s en casual kleding wel. Hoewel ik het vroeger niet altijd aandurfde om met sneakers bij een klant aan te komen, doe ik dat tegenwoordig juist wel. Want dat zegt iets over mij en de manier waarop ik het liefste samenwerk; op een informele en gelijkwaardige manier. En mijn voorliefde voor video heb je al vaker in mijn blogs en uitingen kunnen zien.

Mijn vraag aan jou is, welke kant van jezelf laat je op je werk of bij klanten (nog) niet zien die wel heel erg bij je past. Die jou echt jou maakt?

Ik hoor het graag en nodig je uit om die kant meer te laten zien.
Je zult zien dat je reacties gaat krijgen en je zo een duidelijker profiel en daarmee verhaal hebt!