Eh, Wat is Kairos?

Eh, Wat is Kairos?
Annette Looyestijn

Eh, wat is Kairos? Die vraag krijgen we geregeld. Even een stukje theorie: Kairos is de Griekse God die staat voor ‘het geschikte moment en de juiste maat’.

Terwijl de tijd voorbij vliegt, is het dus de kunst om het geschikte moment voor creatie en groei te herkennen en te grijpen.

Je moet dus wel opletten.
Want voor je het weet razen deze mooie momenten onopgemerkt aan je voorbij.
Dan glipt jouw Kairos je door je vingers.
Als een manestraal die je niet kan pakken. (Doet mij denken aan ‘How do I solve a problem like Maria’ – uit de Sound of Music).

Sta je op het punt om op vakantie te gaan? Lucky you! Naast tijd voor ontspanning is het namelijk bij uitstek hét moment om even stil te staan bij jezelf en je wensen rondom creatie en groei.
Werk je de zomer door? Kom dan echt in actie. Collega’s en klanten zijn er vaak niet, dus een mooi moment om, met je voeten op het bureau, een plan te maken voor je toekomst.

Ik ga een maand met mijn gezin naar Amerika. Op bezoek bij familie en vrienden en naar de plek waar we 10 jaar gewoond hebben. Susan zit nu in Frankrijk en Arjen in Bloemendaal. Ons Kairos is nu! Het is heerlijk om met zijn drieën nieuwe producten te creëren voor ondernemende professionals zoals jij!