Voorkom het Groundhog Day gevoel

Voorkom het Groundhog Day gevoel
Annette Looyestijn

Wat zijn we in een ongekende situatie beland. Alle bestaande kaders lijken te vervagen. Hoe moeilijk dit ook is, dit is ook een moment waarop we onszelf opnieuw uit kunnen vinden. Herken je dat?

We zijn bij Kairos op dit moment aan het kijken hoe we de komende periode aan willen pakken en doorkomen als kleine dienstverlenende onderneming. Er komen bij ons op zo’n moment de wildste ideeën voorbij. Dat geeft ook veel energie, want nieuwe inhoud en nieuwe vormen bedenken is iets wat we graag doen.

Er is veel mogelijk. Maar waar wil je jezelf graag op richten? Hoe zorg ik ervoor dat ik niet alleen met urgente dingen bezig ben, maar juist ook met de voor mij belangrijke? Juist nu de langere termijn zo onzeker is….wat blijft er overeind?

Voorkom het Groundhog day gevoel!

We merken dat je werk- en thuissituatie juist op dit moment behoorlijk bepalend kunnen zijn voor hoe je leven er nu uit ziet.

We horen over mensen van wie het werk grotendeels stil ligt, die nu een lege agenda voor zich zien. Dit lijkt misschien heerlijk: zeeën van tijd hebben om juist die dingen te doen die anders bleven liggen. Alleen kan het ook verlammend werken. Je doel en structuur zijn weg. Hier komt al snel het ‘ik moet deze tijd benutten’ gevoel naar voren. Daarnaast brengt het vaak veel financiële onzekerheid mee waardoor het gevoel van vrijheid ver te zoeken is.

Ook zien we dat er mensen zijn die hard aan het wennen zijn aan thuiswerken. Al je meetings zijn ineens online, wat nét iets meer energie vraagt. Of je bent supersnel nieuwe producten aan het ontwikkelen voor je bedrijf om je hoofd boven water te houden. Velen van ons hebben er ook ineens een baan als juf of meester bij en ervaren daardoor juist totáál geen extra ruimte.

Bij beide situaties kun je last krijgen van wat wij thuis een ‘ground hog day gevoel’ noemen: de dagen gaan erg op elkaar lijken en je hebt het gevoel weinig nieuws te beleven. Dus of je nu stikdruk bent of juist niet:
Vergeet niet om juist nu ruimte voor jezelf te creëren…
En dan bedoel ik hiermee niet lekker uitgeblust op de bank een Netflix serie bingewatchen. Maar ruimte in je hoofd, door eens even stil te staan bij welk effect deze verandering op je heeft. Wat overkomt je, waar wordt er veel van je gevraagd, en waar vraag je veel van jezelf? Ga eens bewust aan de slag met wat voor intenties je je week in gaat. En pak af en toe de tijd voor reflectie. Zo kreeg mijn zoontje van zijn meester de tip om een Corona dagboek bij te houden. Om later ook nog eens terug te kunnen kijken op hoe je deze bijzondere tijd hebt beleefd. Hoe mooi, zo creëer je gelijk ruimte in je hoofd!

Gebruik hiervoor het Boek met ruimte voor jezelf

Misschien heb je er eerder van gehoord of misschien heb je hem zelfs al in je bezit: het Boek met ruimte voor jezelf. Het is een combinatie van notitieboek voor al je afspraken (zakelijk en privé), een journal om te reflecteren en een planner om je inspiratie voor het jaar in bij te houden. En je kunt dit boek ook heel goed als dagboek gebruiken in deze bijzondere tijd.

Wat ook fijn is: na aanschaf van het boek ontvang je drie inspirerende mails van ons om je op weg te helpen. Want je hoeft het allemaal niet alleen te doen!

Als je het boek voor 6 april koopt ontvang je nu €5 korting per stuk. Gebruik daarvoor kortingscode VIRUSVRIJ

Bestellen