De hybride professional – een nieuwe relatievorm die om nieuwe spelregels vraagt

Perceptie Susan van Dijk
Ik zie ik zie wat jij niet ziet
9 juni 2015
We proudly present –
11 september 2015

Ik zie veel mensen uit intrinsieke motivatie een onderneming starten. Dit zijn professionals met een missie. Mensen die hun passie willen delen om zo een positief verschil te maken in de wereld. Ik hou van deze creatieve grootdromers en ik geloof dat zij het verschil kunnen maken.

Tenminste, als ze hun vakmanschap weten te combineren met ondernemerschap. En daar zie ik het vaak mis gaan. Want, niet iedere zelfstandige professional is even succesvol.

Als jij wilt dat je onderneming meer wordt dan een (duurbetaalde) hobby is het belangrijk om te weten hoe je jouw expertise kan vertalen naar concrete diensten die waarde toevoegen. Het is belangrijk om opnieuw na te denken over hoe je waarde te creëert, zodat je van betekenis bent voor jezelf, collega’s, klanten en maatschappij.

Een mooie vliegende start hiervoor is de nieuwe relatievorm van de hybride zelfstandige professional. In hun boek “Dansend naar de Toekomst” beschrijven Lenssen en Manuel (2014) dit nieuwe fenomeen. Hybride professionals hebben naast inkomen uit de onderneming ook inkomsten uit loon of pensioen.

Dit is een prachtige fading in, fading out constructie voor een startende zelfstandige professional.

Het is een vorm van flexibilisering waarbij de kennis voor de organisatie behouden blijft en de werknemer tegelijkertijd zijn vleugels kan uitslaan om andere talenten te ontwikkelen.

Ik zie dat al veel gebeuren op universiteiten en hogescholen waar professoren naast hun baan ook een eigen adviesbureau hebben. Het idee is dat je zo het beste uit de beide werelden combineert.

Zo heb ik zelf een contract met CEB in de Verenigde Staten waar ik onderdeel uitmaak van de ‘faculty’ van de HR Leadership Academy. Dat is een “mini-MBA” voor HR professionals die meer vanuit het bedrijf moeten leren denken.

CEB geeft ons een breder, internationaal perspectief en toegang tot de laatste inzichten op het gebied van leiderschaps- en organisatieontwikkeling. Op haar beurt heeft CEB voordeel van deze constructie omdat de kennis die ik over vele jaren bij hen heb opgebouwd zo niet verloren gaat voor haar klanten. Daarbij komt ook nog dat ik door mijn werk voor Kairos omdat ik meer en betere praktijkvoorbeelden kan geven die het programma beter maakt.

Bij Kairos geloven wij dat persoonlijke ontwikkeling en bedrijfsontwikkeling hand in hand gaan.

Dat je organisatie zich niet sneller kan ontwikkelen dan je medewerkers zich kunnen ontwikkelen. Of dat je bedrijf niet sneller kan groeien dan jij als ondernemer kan groeien.

Door mijn werk voor Kairos heb ik de kans mij te ontwikkelen als expert op het gebied van persoonlijke groei en dit neem ik weer mee bij mijn werk voor CEB.

De nieuwe relatievorm van de hybride zelfstandige professional roept ook een aantal spanningen op zoals loyaliteit en het weglekken van kennis naar de concurrent.

Wij geloven dat als je in oplossingen probeert te denken, je deze nieuwe relatievorm van nieuwe spelregels kan voorzien.

Zo zetten we samen een stap op het gebied van sociale innovatie die voor de toekomst hard nodig is.

Bron: Roger Lennsen & Karin Manuel. (2014) “Dansend naar de toekomst: Perspectief voor werkgevend en zelfstandig professioneel Nederland. Uitgeverij Quist.

Opt In Image

Gratis tips, wijze woorden en inspiratie voor groei van jezelf en je bedrijf?

PLUS ONTVANG EEN GRATIS VOORPROEFJE VAN ONS KAIROS BOEKJE.

Cookie-toestemming

Bewerk uw cookie-voorkeuren of bekijk onze privacy policy.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen